Honkbal
Al ruim 18 jaar onvoorwaardelijke liefde

Leon Elshof met een Schouderblessure Revalidatie Bergman Clinics

Algemeen
Als je me al kent dan weet je dat ik ongelofelijk gek van honkbal ben, dit speel ik al onafgebroken sinds mijn vijfde. Nou ja, onafgebroken... Zoals elke sporter heb ik ook een paar blessures gehad,
de één wat erger dan de ander, maar buiten deze blessures om ben ik altijd actief geweest met honkbal.

Naast dat ik zelf honkbal, ben ik ook erg betrokken met het jeugdhonkbal in mijn regio. Dit begon in 2012 toen ik gevraagd werd om jeugdtrainingen te geven op de club, dit is een activiteit wat ik prachtig vind om te doen. Soms heb je als honkballer op hoog en ontzettend competitief niveau, weer wat onschuldigheid van de jeugdsport nodig om te beseffen waar je vandaan kwam.

 

 

Trainingen
Nadat ik op de club actief was voor de jeugd, ben ik gevraagd om ook regionaal te trainen, eerst voor Little League, maar later ook voor de oudere leeftijdsgroepen tot aan 16 jaar. Ook ben ik sinds 2014 actief als trainer op de HCAW Honkbalschool, hier geef ik trainingen aan kinderen van 8 tot 16 jaar.

Na eerder actief te zijn geweest bij Baseball Academy Scimitars als coördinator van het Future Stars programma, ben ik sinds Oktober 2016 aangesteld als Manager Talentontwikkeling. Een dure naam, maar wat houdt het precies in? In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het in kaart brengen van regionale talentvolle honkballers. Dit doe ik door ze enthousiast te maken om deel te nemen voor honkbal evenementen. De jonge honkballers kunnen zich bijvoorbeeld opgeven voor het Future Star programma, dit is een series trainingen waarin plezier en het ontwikkelen van het talent in de speler voorop staat. Maar ik houd me niet alleen bezig met de ontwikkeling van de spelers.

 

 

Leon Elshof trainer coach coördinator Future Stars Baseball Academy Scimitars

De bouw van een talent

Als ik een metafoor hiervoor mag gebruiken, dan zou ik de ontwikkeling van spelers zien als een bouwproject van een huis. Hoewel ik de spelers van jongs af aan probeer te volgen, is het erg lastig om ze vanaf hun eerste stappen op het veld te trainen. Dat doen de plaatselijke coaches. Deze coaches leggen de fundering van het huis, de basiskennis en vaardigheden van de spelers. Met Scimitars organiseer ik evenementen zoals Train de Trainer, waarin coaches en trainers zich bij laten scholen als het gaat om honkbalkennis en trainingsonderdelen. Dit doen we om er voor te zorgen dat de fundamentele vaardigheden van de kinderen goed worden, zodat wij later als Scimitars er een groot talent van kunnen maken.

 

 

 

Neem contact op
Stuur me een mail om meer informatie te krijgen over mogelijkheden.